SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Lepo pozdravljeni v naši spletni trgovini www.bioles-horizont.si.

Delovni čas spletne trgovine je 356 dni na leto, 7 dni v tednu in 24 ur na dan.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.bioles-horizont.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) , Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Bioles-horizont.si je spletna trgovina, s katero upravlja podjetje BIOLES HORIZONT d.o.o. (dejavnost spletne trgovine BIOLES HORIZONT d.o.o.), v nadaljnjem besedilu “prodajalec/upravitelj”. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Registrirani u spletne trgovine imajo dostop do posebnih ugodnosti. Vsi zasebni podatki bodo strogo varovani. Kako in za katere namene obdelujemo vase podatke si preberite v Politiki zasebnosti.

Kupca/uporabnika zavezujejo splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Bioles Horizont, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik oz. kupec je ob vsaki oddaji naročila opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z izvedbo/oddajo naročila potrjuje svojo seznanjenost z njimi.

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu www.bioles-horizont.si kadarkoli in brez vnaprejšnje najave. Vse spremembe so zavezujoče za kupce/uporabnike, zato priporočamo, da si redno ogledujete te Pogoje poslovanja in Politiko zasebnosti.
Dostopnost informacij

Bioles Horizont (prodajalec) se zavezuje, da bo kupcu (uporabniku) še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju/prodajalcu (ime in sedež podjetja, matična številka…),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • glavne značilnosti izdelkov in storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • informacije o pogojih dostave izdelkov
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti navedeno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • informacije o načinu plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • informacije o časovni veljavnosti ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

CENE

Vse cene v spletni trgovini www.bioles-horizont.si so navedene v EUR in vsebujejo DDV. Podjetje BIOLES HORIZONT d.o.o. je davčni zavezanec. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave, razen če je navedeno drugače .Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Ponudba velja do preklica.

KUPOPRODAJNA POGODBA

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo, prodajalec pa potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo od prodajalca o statusu Naročilo/prejeto ali v obdelavi. Če je kupec vnesel napačen ali napačno elektronski naslov, prodajalec ne odgovarja za neuspešno poslano sporočilo o statusu naročila. Prav tako prodajalec ne odgovarja za napačne ali neresnične podatke, ki jih je kupec navedel ob naročilu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupec se zavezuje, da so vsi vneseni podatki resnični in pravilni.

IZSTAVITEV RAČUNA (posodobitev pogojev 18.3.2020 skladno s preventivni ukrepi)

Prodajalec izda račun v elektronski obliki na dan odpreme naročila in izvod v elektronski obliki pošlje na elektronski naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu. Prodajalec hrani račune v elektronski obliki na strežniku in v fizičnem arhivu izdanih/tiskanih računov, v prostorih podjetja.

NAČINI PLAČILA

Plačilo na transakcijski račun prodajalca
Blago lahko poravnate direktno na transakcijski račun trgovca oz. prodajalca. Blago bo odposlano , ko bo na TRR podjetja razvidno, da je bilo plačilo uspešno izvedeno/prejeto. Podatki za nakazilo in sklic, so navedeni v elektronskem sporočilu povzetka naročila.

S kreditno kartico (Visa, Mastercard) preko varnega plačilnega sistema Paywings:
Kupec je preusmerjen na varno stran sistema Paywings, kjer opravi plačilo. Blago bo odposlano , ko s strani sistema Paywings prejmemo potrditev o plačilu.

Prodajalec si pridržuje pravico, da za vse nakupe zahteva vnaprejšnje plačilo pred dobavo.

Prodajalec si pridržuje pravico, da načine plačila po potrebi spremeni ali onemogoči, bodisi zaradi tehnično/vzdrževalnih del ali spremembe poslovne politike prodajalca glede možnosti načinov plačila.

STROŠKI DOSTAVE/POŠILJANJA

Prodajalec je dolžan na podlagi naročila presoditi in zagotoviti čim nižje stroške pošiljanja.

Strošek dostave na območju R Slovenije se obračuna po rednem ceniku dostav prodajalca.

Kupec je dolžan poravnati še stroške pošiljanja ob prevzemu blaga razen v primerih:

 • ko je strošek pošiljanja/dostave že zaračunan ob oddaji naročila
 • pri naročilu posameznih artiklov, ki imajo poleg opisa opombo: »poštnina vključena v ceno« ali »brezplačna dostava«,
 • v primeru da je navedeno : Poštnina/dostava je za vse izdelke brezplačna,
 • v primeru, da je bilo predhodno drugače dogovorjeno med kupcem in prodajalcem.

NAROČILO IZDELKOV

Kupec lahko željene izdelke naroči po internetu preko spletne trgovine, elektronski pošti ali po telefonu.
Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete tudi po elektronski pošti ali telefonu.
Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri podjetju BIOLES HORIZONT d.o.o. Kupec lahko dostopa do pogodbe po vnaprejšnji poizvedbi preko elektronske pošte. Kupec predno odda naročilo lahko spremeni količino doda ali odstrani izdelek oziroma popravi svoje napake.

Kupec lahko pred končno oddajo naročila preveri pravilnosti naročila, kjer je omogočen celoten pregled naročila vključno s količino in ceno ter možnostjo popravka morebitnih napak. Šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko oddano.

Prodajalec ne odgovarja za napačne oz napačno vnešene podatke ki jih vnese kupec ob postoku naročila. Preden oddate naročilo, vedno preverite točnost podatkov, ki ste jih vnesli pri poljih : plačnik, naslov za dostavo, telefonsko številko in elektronski naslov za obveščanje. Za točnost in resničnost podatkov, odgovarja kupec.

POSTOPEK NAKUPA OZ. NAROČILA

Za nakup se obiskovalec spletne trgovine ne rabi registrirati kot uporabnik.
Koraki nakupa:

1.korak: Kupec med ponudbo spletne prodajalne izbere željene artikle in njihovo količino, nato klikne gumb Dodaj v košarico. Prikaže se povzetek naročila, ki ga zaključite s klikom na gumb Nadaljuj na blagajno. Nato vnesete vase podatke, izberite želeni način dostave, izberite način plačila in potrdite naročilo s klikom na gumb Zaključi nakup ali Kupite sedaj, s čimer se obvezujete k plačilu naročenega blaga.
2.korak: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
3.korak: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ob potrditvi naročila trgovec kupca po elektronski pošti obvesti, da je bilo naročilo sprejeto/naročilo je v obdelavi. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

SOGLASJE

Kot kupec/uporabnik z oddajo naročila soglašam in izrecno privolim, da podjetje BIOLES HORIZONT d.o.o. vzpostavi, uporablja, obdeluje in shranjuje moje osebne in druge podatke, ki sem jih vnesel med postopkom nakupa, za prejem in obdelavo mojega naročila, postavi dodatna vprašanja, vezana na nakup, pripravi ponudbo oz. vzpostavi kontakt oz. komunikacijo, pri čemer lahko podjetje BIOLES HORIZONT d.o.o., uporablja različne komunikacijske kanale (npr. telefon, navadna pošta, elektronska pošta) ter za izvedbo sklenjene nakupne pogodbe, pri čemer deli podatke o naslovu dostave s pogodbenimi dostavnimi službami. Soglasje velja do preklica.

Dodatna pojasnila o nakupu in uporabi vseh izdelkov.

Vsak izdelek je pred uporabo potrebno na varen način preizkusiti. V kolikor niste popolnoma prepričani, na kakšen način bi izdelek preizkusili ali pa niste prepričani da je izdelek varen za uporabo in lahko naredi premoženjsko škodo ali škodo na zdravju ljudi, vas prosimo da izdelka ne uporabljate, o tem obvestite prodajalca in mu izdelek vrnete. Vse izdelke uporabljate po lastni presoji in NA LASTNO ODGOVORNOST.

Prizadevamo si za čim podrobnejši in pravilnejši opis izdelkov in slik. Kljub temu pa ne moremo zagotoviti, da so vsi navedeni podatki o izdelkih in njihove slike popolnoma točni.

PREKLIC NAROČILA

Uporabnik/kupec lahko prekliče naročilo v roku (2) dveh ur po oddaji naročila po elektronski pošti na naslov info@bioles-horizont.si ali po telefonu.

V elektronskem sporočilu obvezno navedite naslednje podatke:
V naslovu sporočila: Preklic naročila
V vsebini sporočila: a) ime izdelka b) ime in priimek kupca c) naslov kupca

Kupec lahko prekliče naročilo tudi z odgovorom na avtomatsko prejeto sporočilo od prodajalca. Ob tem je potrebno v vsebini sporočila navesti, da se naročilo preklicuje.

DOBAVA BLAGA

Če je blago na zalogi, prodajalec v roku nekaj delovnih dni (do največ 10 delovnih dni) blago primerno zapakira in odpošlje paket naslovniku. Poleg blaga kupec prejme tudi račun.
V izrednih primerih, ko blago ni dobavljivo v določenem predpisanem roku, bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti ali telefonu.
Dostava se izvaja preko pogodbenih logističnih partnerjev prodajalca.

Dostava velja za področje Slovenije. Za hitrejšo dostavo ali dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

PRAVICA DO ODSTOPA OD POGODBE

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko stranka v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, (na kontaktni e-naslov: info@bioles-horizont.si ali telefon 02/320-71-70 ter 031/662-700) da odstopa od pogodbe ali naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (strošek poštnine plača kupec). Blago mora potrošnik vrniti prodajalcu najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu v enakem stanju kot je blago prejel – nepoškodovano, nerabljeno in v originalni embalaži. Priporočamo, da nas pred vračilom obvestite na elektronski naslov ali nas pokličite na telefonsko številko, da se dogovorimo o najboljšem načinu vračila. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Opis pravice do odstopa od pogodbe skladno s 43. členom: v primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila da je blago poslal nazaj. Razen če podjetje nudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

POZOR! Možnost odstopa od pogodbe NE velja za pravne osebe.

Kupec, ki od pogodbe ali naročila odstopi, mora blago vrniti nepoškodovano v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. V primeru, da je ugotovljeno, da je nastala fizična poškodba na blagu, ali da se količina ne ujema, je kupec dolžan poravnati nastalo škodo.

Odstop od pogodbe ne pride v poštev v naslednjih primerih:

 • če je blago poškodovano, umazano ali pa so vidni sledovi uporabe (fizične poškodbe, stik s tekočino ipd.),
 • v kolikor so posamezni artikli ali celotna paleta uničeni, umazani ali manjkajoči.

Obrazec za odstop od pogodbe: http://www.pisrs.si/Pis.web/npbDocPdf?idPredpisa=PRAV11915&type=pdf

STVARNA NAPAKA

Postopek uveljavljanja stvarne napake:

37čl. ZVPot:

 • Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve
 • Napaka je stvarna:
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje,
   ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma
   predpisane;
  • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
 • Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in
  ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na
  blagu samem.
 • Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

37.a člen

 • Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.
 • Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
 • Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

37.b člen

 • Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
 • Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je
  bila stvar izročena.
 • Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

37.c člen

 • Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali – blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali – vrne plačani znesek.
 • V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.
 • Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

REŠEVANJE SPOROV

Stranki bosta morebitne spore skušala rešiti sporazumno, na način, da stranka sporoči pritožbo na e-naslov družbe ali preko telefona, podjetje pa bo o sporu odločilo v treh delovnih dneh. V primeru, da stranki spora ne morete rešiti sporazumno, lahko sprožita postopke pred sodiščem.

Ne priznavamo nobenega izvajalca glede izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Podjetje BIOLES HORIZONT d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje BIOLES HORIZONT d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

KODEKSI RAVNANJA

Ni kodeksov ravnanja.

VRAČILO KUPNINE

Če je kupec od naročila ali pogodbe odstopil skladno s pogoji za odstop, mu je prodajalec dolžan vrniti vplačano kupnino na način kot je stranka plačala oziroma preko TRR najkasneje v 14 dneh po prejemu artiklov.

GARANCIJA

Podjetje BIOLES HORIZONT d.o.o. ne prodaja tehničnih artiklov z garancijsko dobo, zato garancijski list ni priložen.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

(več o Piškotkih in politiki zasebnosti tukaj)

Upravitelj spletne trgovine se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Sklenjena nakupna pogodba bo shranjena v elektronski obliki pri BIOLES HORIZONT d.o.o.

Ponudnik/upravitelj bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

KOMUNIKACIJA

BIOLES HORIZONT d.o.o. bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo BIOLES HORIZONT d.o.o. izrecno spoštoval.

MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Upravitelj/ponudnik omogoča, da mnenje napiše uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih upravitelj pregleda. Upravitelj ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in upravitelju dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Upravitelj ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na upravitelja spletne trgovine.

VPIS V REGISTER

Podjetje BIOLES HORIZONT d.o.o.,Korčetova ulica 5, 2000 Maribor je vpisano v poslovni register Slovenije AJPES, izpostava Maribor, z dnem 11.5.2006 z matično številko 2196484000. ID za DDV je SI76107027

Želimo vam prijetno nakupovanje!
Ekipa Bioles Horizont
Splošni pogoji so bili posodobljeni dne 15.9.2020